google-site-verification: google1673b2117cb94912.html
top of page

蒲蒲書館日 返嚟喇〡7/28-8/6



「#蒲書館」今個夏日開長啲!7月28日開始,開足9個下晝!歡迎大小愛書人上嚟睇書尋寶找樂。

.

特別介紹「#試下Zine小誌展覽」,收集一眾素人作品,都係第一次出小誌㗎!

.

另有閱讀分享會,熱愛唐詩嘅中學老師帶我哋走入唐代山川陌巷,如果你鍾意詩,又或鍾意寫詩,咁就啱傾喇!

.

成日上嚟「蒲書館」覺得#獅子山 好靚?我哋特別開放望住獅子山嘅玻璃窗,邀請大家喺上面寫下所思所想。

.

唔少得嘅係逾二萬本很新的中英文舊書,包括書店剛下架的、書迷搬家割愛的、兒女長大不得不捨棄的,全部以原價約三成發售,收益用作支持社區免費選書計劃及籌辦文化活動。

.

詳情將陸續公布,記得密切留意兼like and share,畀更多朋友知道啦。

何時:

7/28- 8/6 〡 1-6pm (周日休館)

.

何地:

蒲書館〡新蒲崗雙喜街17號富德工業大廈19A (港鐵鑽石山站A2出口)

---------------------------

*「蒲書館」是政府註冊慈善團體「書送快樂」 (IR No 91/ 10408) 旗下項目

.

想瞭解更多「#書送快樂」:https://www.read-cycling.org/

.

上網買書支持我們:https://www.read-cycling.org/book-shopping

.

bottom of page